lis 06 2015

Kuchnia wegańska


Komentarze: 0

Podczas drugiego spotkania kulinarnego będzie można obejrzeć prezentację o diecie wegańskiej i zadać pytania współpracującej z nami dietetyczce, Pani Monice Areczuk, która będzie naszym gościem specjalnym. Specjalizuje się ona w układaniu wegańskiej diety dla osób na każdym etapie życia i prowadzi poradnictwo dietetyczne w Krakowie.



Z CZYM TO SIĘ JE, czyli zasady:

1. Kuchnia Społeczna ma charakter otwarty, w spotkaniu mogą wziąć udział wszyscy bez różnicy na swoje poglądy, rodzaj diety, wyznanie, orientację seksualną, przynależność etniczną itd.

2. Uczestnicy przynoszą przygotowane potrawy, którymi dzielą się z innymi lub jeśli nie mają czasu na gotowanie, płacą 10 zł i mogą kosztować wszystkich przyniesionych potraw. Gotujący mogą uczestniczyć w spotkaniach bezpłatnie.

3. Wszystkie przynoszone potrawy są WEGAŃSKIE , czyli nie zawierają mięsa (w tym ryb oczywiście), ani żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego (mleka, jego przetworów, serów, jaj, niektórych margaryn zawierających tłuszcze zwierzęce, miodu, żelatyny, lecytyny, laktozy itp.)
Nie masz pomysłu co ugotować? Polecamy portal z największym zbiorem wegańskich przepisów: www.puszka.pl

4. Wszystkie potrawy wykładane są na jeden stół i każdy może spróbować wszystkiego (z umiarem jednak! Niech będzie to degustacja, nie wyżerka!)

5. Uczestnicy, w trosce o środowisko, przynoszą ze sobą swoje talerze i sztućce. Im mniej plastiku, tym lepiej dla nas wszystkich.

6. Uwaga! O jakości, ilości jedzenia i atmosferze decydują sami uczestnicy! Polecamy jednak zabrać ze sobą dobry humor (nim też będziemy się dzielić!)

 

link

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz